St1 uppnår certifiering

Polarn O. Pyret uppnår certifiering
12 mars, 2018
Familjens Jurist uppnår certifiering
11 juni, 2019
Show all

St1 uppnår certifiering

Svensk Bensinhandel tillsammans med Sveriges Franchisetagare granskar och certifierar franchiseavtal. För att kunna certifieras som Kontrollerad Franchise behöver avtalet klara åtta krav. Dessa krav ger ett franchiseavtal en grundplattform som skall borga för balans, viss trygghet och förutsägbarhet för en kommande franchisetagare.

St1 Sveriges nu framtagna franchiseavtal uppnår samtliga krav som Kontrollerad Franchise ställt upp.

Hos Svensk Bensinhandel och Sveriges Franchisetagare finns medlemmar från runt 100 olika franchisesystem och den preliminära bedömningen är att knappt 10 % av dessa avtal skulle klara en certifiering. St1 Sverige kan nu sälla sig till den exklusiva skara som uppbär kvalitetscertifieringen Kontrollerad Franchise.

– ”Vår certifiering är för framtida franchisetagare en viktig plattform för val av franchisesystem och vi är övertygade om att en kvalitetscertifiering kan bidra till en mer sund och hållbar Franchise. Det är mycket roligt att nu få bekräfta att St1s franchiseavtal certifieras som Kontrollerad Franchise.” kommenterar Robert Dimmlich VD på Svensk Bensinhandel.

Processen att certifiera franchiseavtal sker löpande. Processen sker i dialog med franchisegivarna och innan en certifiering sker, inhämtas också ett skriftligt tillstånd. Mer om certifieringen, dess krav och utformning finns att läsa på www.kontrolleradfranchise.se.

– ”Att tänka nytt och annorlunda för vårt convenience retailkoncept med framtiden i fokus är viktigt. I kombination med vår syn på människor som arbetar för oss och kunderna är det naturligt att vi kallar den som står närmast kunden för Kundlöftesvärd. Det blir självklart mycket påtagligt att det är vårt kundlöfte som garanteras. Att det avtal som reglerar förhållandet mellan Kundlöftesvärd och St1 bygger på en balans och rimliga förutsättningar och i linje med våra egna värderingar känns viktigt. Och därför är vi mycket nöjda med att Svensk Bensinhandel och Sveriges Franchisetagare genom s.k. vitlistning* konfirmerar detta säger Sofie Westman.

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/2/a/a/kontrolleradfranchise.se/httpd.www/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 261 Kontrollerad Franchise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *